Судитимуть кропивничанина, який шпигував за аеродромами Кіровоградщини

Перегляди: 2564

Кропивничанина, який шпигував за аеродромами Кіровоградщини та передавав інформацію рф про бойові літаки ЗСУ, постане перед судом.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно кропивничанина за фактом несанкціонованого поширення інформації щодо переміщення або розміщення ЗСУ (ч.2 ст.114-2 КК України).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. За злочин, вчинений проти національної безпеки України, обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляло CBN, СБУ затримала зловмисника у січні 2024 року. За даними слідства, для збору розвідінформації зловмисник самостійно об’їжджав регіон та під прикриттям фіксував військові об’єкти Сил оборони. Також «потрібні» відомості він випитував у своїх знайомих, яких використовував «втемну».

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій.