У Кропивницькому відкрили виставку репродукцій картин індійського художника (фоторепортаж)

Перегляди: 991

Сьогодні, 4 березня, у кропивницькому Музеї мистецтв відкрили виставку «Водограй-мистецтво», яка складається з репродукцій картин індійського художника Шрі Чинмоя.

Всього відвідувачам презентували 49 репродукцій картин художника. Також під час відкриття гурт «Jatri» виконував музичні композиції Шрі Чинмоя у власному аранжуванні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За життя Шрі Чинмой використовував різноманітні техніки та матеріали, зокрема туш власного виробництва, аби досягти ефекту мазка та зобразити птахів - метафоричний образ, який зображує прагнення душі, внутрішнього «Я», вийти за межі буденності, розширити відчуття свободи та самобутності.

Нині картини індійського художника представлені у відомих музеях світу, бюро ЮНЕСКО та центральних установах ООН.

Відвідати виставку можна впродовж березня.

Довідково: Шрі Чинмой - художник, релігійний діяч, духовний майстер, філософ, спортсмен, поет й драматург. Його ім'я багаторазово вписували в Книгу рекордів Гінеса, а також був номінований на Нобелівську премію миру у 2007 році. Згідно з твердженнями послідовників Шрі Чинмоя, які нині продовжують його справу, за життя він написав 1500 книг, 115 тисяч віршів і 25 тисяч пісень бенгальською та англійською мовами, створив понад 200 тисяч картин і дав 777 концертів.

Також центри Шрі Чинмоя діють у більш ніж 40 країнгах світу. В них проводять благодійні концерти, безкоштовні виставки картин та спортивні змагання.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.