Автор сорту української синьо-жовтої кукурудзи презентував його у Кропивницькому (фоторепортаж)

Перегляди: 1811

Михайло Нагорняк, голова селекційної компанії «Мнагор», у Кропивницькому розповів про першу в Європі синьо-жовту кукурудзу під час презентації у пресцентрі CBN.

Михайло Нагорняк, та його стартап - компанія «Мнагор» створили першу в Європі кукурудзу із фіолетовими суперсолодкими зернами, сорт почали називати Український Біколор, адже він має сині та жовті кольори на качані.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Михайло Нагорняк планує безплатно роздати для посіву насіння синьо-жовтої кукурудзи та провести консультації з навчання та вирощування серед місцевих активістів територіальних громад, фермерів, овочівників та тимчасово переміщених осіб.

«Кукурудза росте по всій території країни, тому це ще одна така національна, цементуюча наша культурна традиція, тому я хочу вже забігаючи наперед щоб ми започаткували нову традицію пов'язану з кукурудзою», - розповів Михайло Нагорняк про мету діяльності своєї компанії.

Сорт створений на підприємстві «Мнагор» — це провідна та інноваційна селекційна компанія із Вінниччини. Вони відкрили першу в Україні спеціалізовану селекційну програму по цукровій кукурудзі та створили унікальні сорти такі як Мармурова, Білий Кролик, Джамала, Фіона, Джульєтта, НБМ та інші, що є лідерами в Україні.

А з цього року їхня новинка сорт Бордо (Український Біколор) — синьо-жовта кукурудза, вперше вирощувалася фермерами та стала бестселером в Україні.

Це так звана антоціанова (із вмістом фіолетових зерен) кукурудза. Такі суперсолодкі сорти наразі є тільки в США (біло-фіолетова) та Японії (червоного кольору).

Заради популяризації культури кукурудзи в Україні, Михайло Нагорняк планує на День Незалежності 2024 року провести у громадах, які долучились до вирощування продукції компанії «Мнагор» фестиваль кукурудзи — Korn Fest.

Для проведення фестивалю компанія готова забезпечити організаторів насінням суперсолодкої кукурудзи, в тому числі і першої в Європі антоціанової синьо-жовтої суперсолодкої Бордо (Український Біколор).

Тел., Viber: +38067443-89-00

e-mail: imnagor@gmail.com

Профіль у Фейсбук: https://www.facebook.com/mnagor

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.