До вересня у 22 закладах освіти Кропивницького планують відремонтувати укриття

Перегляди: 823

У 22 школах та садочках Кропивницького планують відремонтувати укриття до вересня 2024 року.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління освіти Лариса Костенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«До вересня 2024 року за нашими пропозиціями має бути виконаний ремонт об'єктів укриття ще у 22-х школах і дошкільних закладах обласного центру», - розповіла Лариса Костенко.

Як зазначила Лариса Костенко, замовником робіт є Управління капітального будівництва міської ради. Підрядні організації, які виграли тендери на проведення робіт, розпочнуть капітальні ремонти у березні-квітні, зокрема після отримання дозволу на ремонт. Також вона наголосила, що ремонтні роботи не перешкоджатимуть освітньому процесу.

«Ми провели погоджувальну нараду за участі адміністрацій закладів освіти, де заплановані ремонти сховищ та представників управління капітального будівництва, під час якої дійшли спільної зваженої позиції - підрядні організації розпочинатимуть ремонтні роботи таким чином, щоб не шкодити освітньому процесу. Всі графіки виконання робіт будуть узгоджені з усіма учасниками процесу – і з адміністраціями, і з будівельниками, і з батьківською громадою», - акцентувала Лариса Костенко.

Перелік шкіл, в яких незабаром розпочнеться ремонт укриттів:

- Преображенська гімназія;

- Лелеківська гімназія;

- Гімназія «Ерудит»;

- Балашівська гімназія;

- Новомиколаївська гімназія;

- Кущівська гімназія;

- Гімназія «Інтелект»;

- Класична гімназія;

- Інноваційна гімназія;

- Спеціальна школа №1;

- Ліцей «Сокіл»;

- Навчально-реабілітаційний центр.

Аби з'ясувати приблизну вартість ремонтних робіт, журналісти CBN переглянули тендерну документацію на порталі відкритих даних Prozorro. Так, наприклад, ремонт укриття у гімназії «Ерудит» коштуватиме 7 млн грн, у гімназії «Інтелект» - 10 млн 179 тис. грн, а у Ліцеї «Сокіл» - 4 млн 313 тис. грн. Загалом, вартість ремонтних робіт коливається від майже 4 млн грн до понад 10 млн грн.

Загалом, у закладах освіти Кропивницького 113 укриттів, які мають можливість вмістити в собі 20 тис. 445 учнів та працівників закладів.

Як повідомляло CBN, керівництво Інноваційної гімназії Кропивницької міської ради повідомило про ремонт укриття, через який дітей переведуть на дистанційне навчання, що викликало обурення у батьків, які не можуть залишатися з дітьми вдома.

Проте, Лариса Костенко запевнила, що виниклу ситуацію вирішать шляхом створення умов для навчання в інших закладах освіти:

«Так, якщо буде у нас укриття, то освітній процес буде набагато якіснішим. Але тим батькам, яким немає де залишити дітей, ми створимо умови в інших закладах, у дошкільних навчальних закладах, там, де є у нас досвід організації освітнього процесу. Щоб всі були задоволені. Тобто у нас є десь до п’яти днів, щоб всіх організувати».

Окрім того, директор Ліцею «Сокіл» Сергій Сторчаус у Facebook-групі «Батьківська рада Кропивницького" повідомив, що через ремонт укриття все ж таки внесли зміни до організації начального процесу: учні 1-4 класів навчатимуться 5 днів у першу зміну, а учні 5-11 класів навчатимуться 3 дні в ліцеї, інші 2 дні - дистанційно (до цього був 1 день дистанційно).

Зі слів Сергія Сторчауса, завершення ремонту передбачено в кінці квітня.