Кропивничанина, який вбив свого батька, ув'язнять на 7 років

Перегляди: 951

У Кропивницькому присудили 7 років ув'язнення чоловікові, який вбив свого батька.

Про це йдеться у вироку суду в Єдиному реєстрі судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

1 березня Кіровоградський районний суд Кіровоградської області розглянув у відкритому судовому засіданні у місті Кропивницький кримінальне провадження з обвинувачення уродженця Кіровограда, громадянина України, військовослужбовця у вчиненні кримінального правопорушення, та встановив, що чоловік вчинив вбивство.

Чоловік перебував разом із батьком за місцем проживання, де вони разом розпивали спиртні напої. Між ними виник конфлікт у ході якого чоловік наніс кухонним ножем удар в область грудної клітини батькові. У результаті нанесеної рани передньої поверхні грудної клітини, що проникає в плевральну порожнину з ушкодженням верхньої долі лівої легені, перебіг якої ускладнився внутрішньо плевральною кровотечею з розвитком шоку, потерпілий помер.

Обвинувачений у судовому засіданні вину визнав і пояснив, що 23 лютого 2023 року близько 14:00 разом з батьком розпивав спиртні напої на кухні. Під час вживання алкоголю між ними виникла сварка, в ході якої він вдарив батька кухонним ножем у грудну клітку. Після вчиненого, він витягнув ніж і намагався надати допомогу, покликав сусідів і викликав працівників поліції.

Зважаючи, що обвинувачений повністю визнав себе винним, суд вирішив, що дії підозрюваного правильно кваліфіковано за ст.115 ч.1 КК України, як вбивство.

Досліджуючи дані про особу обвинуваченого встановлено, що обвинувачений характеризується негативно, на обліку психіатра та нарколога не перебуває, має статус учасника бойових дій, не має судимості згідно ст.89 КК України.

Обставиною, що пом'якшує покарання, суд визнає щире каяття. Обставиною, що обтяжує покарання, суд визнає вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває у стані алкогольного сп'яніння.

Суд ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.115 ч.1 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на сім років.

Строк відбування покарання рахувати з моменту затримання - 23 лютого 2023 року.

Зазначається, що судове рішення суду першої інстанції не може бути оскаржене в апеляційному порядку.