МКС видав ордери на арешт двох командувачів військ рф, які координували удари по енергооб’єктах Кіровоградщини

Перегляди: 565

За матеріалами СБУ Міжнародний суд видав ордери на арешт адмірала Віктора Соколова та генерала-лейтенанта Сергія Кобилаша — двох командувачів військ рф, які координували ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України, зокрема Кіровоградщини.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як встановило розслідування, обидва фігуранти причетні до вчинення воєнних злочинів проти цивільного населення України.

Командувач чорноморським флотом військово-морського флоту збройних сил рф Віктор Соколов та командувач дальньої авіації військово-повітряних сил рф у період з 10 жовтня 2022 до 9 березня 2023 років організували масовані ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України. Для здійснення повітряних атак на енергооб’єкти вони використовували крилаті ракети, у тому числі типу 3М14 «Калібр».

Такі дії російських посадовців кваліфіковані Міжнародним кримінальним судом за Римським статутом як воєнні злочини та злочини проти людяності.

Унаслідок обстрілів загинули та отримали поранення десятки мирних жителів.

Основні удари вони здійснили по підприємствах енергетичного комплексу у Кіровоградській, Київській, Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Сумській, Хмельницькій, Рівненській, Чернівецькій, Черкаській, Житомирській та Івано-Франківській областях.

Як зазначається, це вже друге рішення Міжнародного кримінально суду щодо російських воєнних злочинців.