У Ковалівському парку, в якому піймали лисицю, проведуть дезінфекцію

Перегляди: 1008

У Ковалівському парку, в якому сьогодні піймали лисицю у нездоровому стані, проведуть дезінфекцію.

Про це CBN повідомив начальник Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини Віталій Тєльний.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Територію Ковалівського парку не огороджуватимуть, адже у лисиці не спостерігалось слиновиділення. Єдине що навколо території, хто утримує собак та котів, будуть вжиті заходи щодо профілактики сказу. Тобто профілактичні щеплення», - розповів Віталій Тєльний.

Також Віталій Тєльний розповів про стан лисиці. З його слів, наразі вона перебуває в ізольованому металевому вольєрі та й досі під наркозом.

Протягом наступних 10 днів за лисицею спостерігатимуть. Якщо вона залишиться живою, то її випустять у лісове господарство. Якщо помре - проводитимуть лабораторні дослідження на наявність сказу.

Як повідомляло CBN, сьогодні вранці в соціальних мережах з’явилась інформація про перебування в парку «Ковалівський» у Кропивницькому лисиці, яка має нездоровий стан.

Фахівці Кропивницької районної держлікарні ветмедицини тимчасово приспали тварину та транспортували до лікарні, де наразі вона й перебуває під наглядом фахівців.