У Кропивницькому замість Південно-Західної котельні планують запустити модульні

Перегляди: 855

У Кропивницькому в рамках проєкту реконструкції мережі теплопостачання замість Південно-Західної котельні запустять модульні.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Окрім виведення з експлуатації Південно-Західної котельні та встановлення десяти котелень, проєкт передбачає також оптимізацію теплових мереж під необхідні розраховані менші за діаметром трубопроводи. Гібридні системи теплопостачання багатоповерхівок планують ліквідувати – там де з централізованим теплопостачанням залишилася невелика кількість квартир, їх необхідно перевести на автономні системи. Також значна увага приділяється запровадженню автоматичних систем управління котельнями малої потужності і використанню системи екологічного менеджменту.

Також як зазначається, аби зробити систему теплопостачання у Кропивницькому більш ефективною, фахівці ТОВ «Енергопром-Інжиніринг» пропонують перевести ТЕЦ у режим роботи на комбінованих видах палива: природному газі й біопаливі – пелетах з переробки соняшникового насіння.

Роботи проводитимуться в рамках проєкту реконструкції мережі теплопостачання, який впродовж трьох тижнів розгляне Міністерство регіональної політики. За висновками спеціальної комісії фахівці визначаться з подальшими роботами та замовлять проєктно-кошторисну документацію на об’єкти, що потрапляють під реконструкцію.

Проте, як зазначив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник під час засідання профільної постійної депутатської комісії перед початком робіт, на визначених об'єктах необхідно провести ревізію.

«Для початку робіт на цих об’єктах необхідно виконати ревізію усіх мереж, які закладені поряд із теплотрасою. У першу чергу йдеться про мережі водопостачання та водовідведення. Кропивницьке ВКГ вже подало свої розрахунки на ремонт трубопроводів по вулиці Чорновола», - зауважив Олександр Чельник.

Наразі мережа теплопостачання у Кропивницькому має протяжність 163 кілометри, подачу теплоносія забезпечують 70 котлів міської ТЕЦ і 22 котелень. Централізоване тепло подається до 838 житлових будинків, 78 закладів освіти, 24 закладів охорони здоров’я, 74 бюджетних організацій та 69 інших споживачів.