У середмісті Кропивницького відловили лисицю

Перегляди: 1595

6 березня вранці у Ковалівському парку Кропивницького фахівці зловили лисицю у нездоровому стані.

Про це повідомила Держпродспоживслужба Кіровоградщини у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

6 березня вранці в соціальних мережах з’явилась інформація про перебування в парку «Ковалівський» у Кропивницькому лисиці, яка має нездоровий стан.

З огляду на відсутність в місті комунальної служби, уповноваженої ОМС здійснювати реагування на подібні випадки, а також з урахуванням потенційної небезпеки для людей, Держпродспоживслужба в області доручила Кропивницькій районній держлікарні ветмедицини забрати тварину для перетримки та спостереження.

Фахівці ветлікарні виїхали на місце та з використанням петлі для безпечного вилову та фіксації, з застосуванням шприцемета змогли тимчасово приспати тварину для можливості транспортування.

Лисиця залишається на території Кропивницької лікарні ветмедицини під наглядом фахівців.

У випадку погіршення стану тварини та її загибелі, проведуть лабораторне дослідження для підтвердження чи спростування захворювання на сказ.

Держпродспоживслужба попереджає, що якщо ви мали контакт із дикою твариною, вона вас ослинила, подряпала чи вкусила, терміново зверніться до лікувального закладу для здійснення курсу антирабічних щеплень.

Сказ – це смертельна хвороба, врятувати від якої може лише вчасна імунізація.

Власники домашніх тварин при підозрі на контакт домашнього улюбленця з лисицею необхідно звернутися до лікарні ветеринарної медицини для проведення щеплення тварині та недопущення поширення смертельної хвороби.

Контакти установ ветеринарної медицини - http://surl.li/qvgll