На війні з росією загинув громадський діяч, кропивничанин Дмитро Сінченко

Перегляди: 2817

У війні з росією загинув кропивничанин, громадський діяч та активіст, аналітик, журналіст-розслідувач, доброволець та боєць УДА Дмитро Сінченко.

Про загибель воїна повідомила його дружина Олена Сінченко у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. У Дмитра була одна велика любов - Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього, як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною", - написала Олена.

Останній допис Дмитра у Facebook від 19 серпня 2023 року, він описував будні бійців на фронті. Про обставини його загибелі наразі не повідомляється.

Дмитро Сінченко – боєць Української добровольчої армії з Кропивницького. Став до лав саме цього добровольчого формування не випадково. Громадська діяльність Дмитра почалася ще з молодіжних організацій: «Молодий народний рух», «Національний альянс», «Дебатна академія». Згодом займався розслідувальною журналістикою і політичною діяльністю.

Після Євромайдану – антикорупційними розслідуваннями, включився в адвокатування й просування проєвропейських реформ на місцевому й національному рівнях, очолював Асоціацію політичних наук, активний учасник декомунізації та деколонізації у Кропивницькому. З 2014 року долучався до волонтерства для армії, згодом і сам став військовим-добровольцем – в УДА.

Про час та місце прощання з воїном повідомлять пізніше.