У лисиці, яку зловили у Ковалівському парку, підтвердили сказ

Перегляди: 900

Сьогодні, 8 березня, лисиця, яку піймали у Ковалівському парку, померла від сказу.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Після перевезення тварини до Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини спеціалісти здійснили огляд лисиці та встановили в неї наявність кліщів, нервове збудження, намагання гризти неїстівні речі. При цьому зовнішніх пошкоджень або травм на тілі тварини не було.

Лисицю помістили під нагляд у спеціальний вольєр, забезпечили водою та їжею. Однак учора ввечері стан тварини погіршився: вона відмовилася від їжі, підвищилося слиновиділення, з'явилося утруднення ковтання, пізніше розвинулася водобоязнь.

Ветеринарні фахівці намагалися надати лисиці ветеринарну допомогу, аби полегшити її стан та симптоматику з використанням заспокійливих та знеболювальних препаратів.

Сьогодні вранці тварина стала агресивною, не підпускала до себе, кидалася та гризла залізну огорожу вольєру. Невдовзі лисиця померла.

Заключний результат лабораторного дослідження підтвердив, що тварина була хвора на сказ.

Фахівці нагадують всім громадянинам, які перебували в парку «Ковалівський» та могли мати контакт з лисицею (ослинення, подряпини, покуси тощо), про необхідність терміново звернутися до лікарні для антирабічної вакцинації.

Як повідомляло CBN, 6 березня в соціальних мережах з’явилась інформація про перебування в парку «Ковалівський» у Кропивницькому лисиці, яка має нездоровий стан. Згодом в парку провели дезінфекцію.