Міріади підсніжників розквітли у національному парку «Холодний Яр» (фоторепортаж)

Перегляди: 1098

Підсніжники складчасті квітнуть на території заповідника «Холодний Яр» на Черкащині.

Щороку сюди приїжджають тисячі українців, аби побачити красу та зробити фото.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Первоцвіти квітнуть на території майже 60 гектарів. Рослини занесені до Червоної книги України, тож місцину охороняють вже 20 років поспіль цілодобово, як лісівники, так і волонтери.

Квітнути підсніжники будуть близько місяця. Вхід на територію парку безоплатний.

Національний природний парк «Холодний Яр» — природоохоронна територія у Черкаському районі Черкаської області.

Метою створення національного природного парку «Холодний Яр» є збереження унікальних природних та історико-культурних комплексів та упорядкування туристично-рекреаційної діяльності на зазначеній території.

Пропонована до заповідання територія включає близько 150 цінних природних, історичних, археологічних, культурних об'єктів, що потребують застосування цілісного підходу щодо їх збереження, охорони та використання основаного на результатах наукових дослідженнях.

За результатами попередніх обстежень на ділянках, пропонованих для заповідання, зафіксували зростання 467 видів судинних рослин, 215 видів грибів, перебування 32 видів ссавців, 143 видів птахів та значної кількості видів безхребетних. Серед них трапляються багато видів, які занесені до Червоної книги України, Зеленої книги України та охороняються відповідно інших міжнародних договорів.

Особливої уваги заслуговують популяції підсніжника складчастого, цибулі ведмежої, бруслини карликової, булатки довголистої, тюльпана дібровного, любки дволистої, гніздівки звичайної та ін.

Фото: Катерина Мурована, CBN.