Книга кропивницького онколога потрапила до цифрового архіву Національної медбібліотеки (фото)

Перегляди: 782

Книга онколога Андрія Гардашнікова «Пости онколога: великі і не дуже. Блог онколога» доступна у цифровому архіві Національної наукової медичної бібліотеки.

Про це повідомив автор книги Андрій Гардашніков у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Книгу «Пости онколога: великі і не дуже. Блог онколога» можна прочитати у цифровому архіві Національної наукової медичної бібліотеки.

[caption id="attachment_180566" align="alignnone" width="500"] Фото: Кіровоградський обласний онкологічний центр
(Андрій Гардашніков)[/caption]

«Я вів блог на тему медицини, це відбувалося кілька років, а потім мені Світлана Лукомська запропонувала все це зібрати в одному місці та зробити з цього книгу, я особливо не розумію як це перетворюється з дописів в книгу, тому що Світлана взяла на себе всю роботу, вона все систематизувала, зробила ілюстрації, домовилась з видавництвом про перший скромний наклад, і також зробила PDF-файл, щоб була можливість в кожного отримати електронну версію», - розповів CBN Андрій Гардашніков.

Книга присвячена спростуванню міфів та упереджень навколо онкологічних хвороб, хімієтерапії та лікування хронічного болю, висвітлені актуальні питання взаємодії лікарів і пацієнтів в онкологічній практиці, деякі питання паліативного лікування та паліативної допомоги.

У виданні автор подав рекомендації пацієнтам щодо поведінки під час і після хімієтерапії зі спростуванням поширених міфів щодо «дексаметазону при низьких лейкоцитах» та «медичного використання канабісу», окреслив принципи знеболення в онкологічній практиці та визначено шляхи отримання пацієнтами якісного лікування хронічного болю.

12 березня на сайті Національної наукової медичної бібліотеки в онлайн форматі відбудеться презентація книги «Пости онколога: великі і не дуже. Блог онколога», захід присвячений спростуванню міфів та упереджень навколо онкологічних хвороб, хіміотерапії та лікування хронічного болю.

Мова йтиме про взаємодію лікарів і пацієнтів в онкологічній практиці, психологічну підтримку, паліативну допомогу, знеболення в онкологічній практиці та визначать шляхи отримання пацієнтами якісного лікування хронічного болю.