Понад 180 млн грн заборгували жителі Кіровоградщини за водопостачання

Перегляди: 550

На сьогодні 40 тис. жителів Кіровоградщини заборгували за спожиту воду понад 180 млн грн. Найбільших боржників - відключатимуть.

Про це повідомляє ОКВП «Дніпро-Кіровоград» в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нині 40 тисяч абонентів винні ОКВП «Дніпро-Кіровоград» понад 180 мільйонів гривень за спожиту воду. Це величезна сума для підприємства», - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим водоканали області з 1 березня почали відключати від мережі найбільших боржників - людей, які не платили за воду роками, навіть до початку повномасштабного вторгнення.

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» зазначає, що дозвіл на відключення застосовують виключно до тих людей, чия заборгованість сягає понад три тисячі гривень. Проте й вони можуть прийти до підприємства й укласти угоду про реструктуризацію боргу.

«Ми застосовуватимем дозвіл на відключення виключно до злісних боржників, які мають суму боргу понад три тисячі гривень. Але і вони можуть прийти до підприємства й укласти угоду про реструктуризацію цього боргу. Реструктуризація можлива на рік, в окремих випадках, і більше. Це питання треба вирішувати індивідуально», - інформує ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Відключення почали з районів і будинків, де живуть найбільші боржники. Зокрема працювали в багатоповерхівці на вулиці Соборній, де 17 абонентів заборгували за воду близько 250 тисяч гривень.

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» також нагадує, що у разі відключення від мережі водопостачання доведеться не лише гасити суму боргу, але й заново платити за підключення: у багатоквартирному будинку 4 тис. 992 грн, у приватному - сума залежатиме від обсягу робіт, але не менше 2 тис. грн.

Якщо вже приїхала бригада, аби відключити воду, запобігти цьому можна сплатою суму боргу працівникам у мобільну касу - працює банківський термінал.

Як повідомляло CBN, постановою №1405 від 29 грудня 2023 року уряд України зняв мораторій на відключення постачання житлово-комунальних послуг через несплату на територіях, де не ведуться бойові дії. Тобто, зокрема, і про жителів Кіровоградщини.