У Кропивницькому поплічник підозрюваного у хабарництві судді визнав свою винуватість

Перегляди: 536

7 березня Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з поплічником судді Кропивницького апеляційного суду - за його участі підозрюваний суддя отримав хабар.

Про це повідомляє видання «Слово і діло».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Затвердити угоду про визнання винуватості від 29 січня 2024 року в кримінальному провадженні, укладену між прокурором САП та підозрюваним за участю захисника. Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 368 ККУ», - йдеться у рішенні.

Судді призначили йому 5 років умовного позбавлення волі із забороною обіймати посади в органах державної влади протягом 1 року без конфіскації майна. Він повинен періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання; повідомляти уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Також обвинувачений зобов'язався перерахувати 50 тисяч гривень на підтримку ЗСУ.

Як повідомляло CBN, суддю Кропивницького апеляційного суду викрили на проханні хабаря за пом’якшувальний вирок стосовно винуватця смертельної ДТП. Суддя просив хабар у розмірі 10,5 тис. дол. через посередника, щоб приховати свою участь у справі. Згодом Вища рада правосуддя відсторонила суддю від посади.