За 2024 рік на Кіровоградщині вигоріло понад 74 гектари сухої рослинності (фото)

Перегляди: 440

З початку року на Кіровоградищі виникло 266 пожеж сухої рослинності, згоріла площа понад 74 гектари.

У 2024 році достатньо гостро постала проблема займань сухостою, заступник начальника Головного управління ДСНС Василь Шторгін розповів CBN про кількість пожеж за останню декаду: «З початку року виникло 482 пожежі, з них 266 пожеж сухої рослинності, вогнем пройдено площу понад 74 гектари, лише за минулий тиждень виникло 114 таких пожеж, відтак пожежні підрозділи все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах. На ліквідацію таких пожеж витрачаються значні матеріальні та людські ресурси рятувальників».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[caption id="attachment_180752" align="alignnone" width="640"] Василь Шторгін[/caption]

Як повідомив Василь Шторгін, за аналогічний період минулого року виникло 318 пожеж, з яких 102 займання сухої рослинності, тобто вібулось збільшення кількості подібних інцидентів понад як у два рази.

Як повідомило Головне управління ДСНС у Кіровоградській області, на жителя села Звенигородка Олександрійського району інспектори склали адміністративні матеріали, за спалення ділянки сухостою в 500 квадратних метрів, також нещодавно внаслідок займання сухої трави у Кропивницькому згоріла автівка Chevrolet Aveo LS.