Лісопарк «Никанорівський» огородили: міськрада звернеться до правоохоронців

Перегляди: 698

Сьогодні, 14 березня, депутат Андрій Табалов під час сесії попросив міськраду звернутись до правоохоронців щодо лісопарку «Никанорівський» - його огородили та поставили озброєних охоронців.

Про це стало відомо під час онлайн-трансляції XX засідання IX сесії Кропивницької міської ради VIII скликання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Огороджена ділянка знаходиться на мікрорайоні Арнаутівка поблизу річки Сугоклея на вул. Приміській, від будинків № 29 та № 44, та знаходиться у прибережній захисній смузі.

[caption id="attachment_180829" align="alignnone" width="640"] Фото: карта Google [/caption]

Зі слів Андрія Табалова, 22 листопада 2022 року у відповідь на неодноразові прохання передати громаді лісопарк «Никанорівський» у власність КП «Благоустрій» міськрада прийняла рішення та дозволила комунальному підприємству розробити проєкт землеустрою. ЇЇ мали облаштувати під сквер.

Андрій Табалов зазначив, що раніше розглядалась можливість облаштувати культурно-спортивний центр «Зимівник», що зараз міг би бути місцем для реабілітації захисників. Проте, КП «Благоустрій» так і не оформив право на постійне користування ділянкою для обслуговування, а нині вона належить Сергію Димитровичу, який її і огородив.

«Раптово у 2023 році на цій ділянці з'являється комплекс будівель, які переходять у спадщину громадянину Димитровичу від його матері. Дані вносяться приватним нотаріусом в Єдиний державний реєстр речових прав на нерухоме майно. Новий власник огороджує ділянку парканом, проводить туди електроенергію, виставляє озброєну охорону» - розповів під час сесії депутат Кропивницької міськради Андрій Табалов.

Депутат поінформував, що у 2019 році міськрадою проводилась інвентаризація зелених зон, зокрема розроблявся паспорт лісопарку, в якому мали відображатись об'єкти будівництва, які дійсно там були. Аби розібратись в ситуації, Андрій Табалов запропонував звернутись до правоохоронних органів.

«Щоб ґрунтовно розібратись в ситуації, пропоную звернутись до правоохоронних органів щодо надання оцінки законності реєстрації в державному реєстрі речових прав, права на спадщину за громадянином Димитровичем у 2023 році», - попросив Табалов.

Окрім того, у запиті йшлось про наступне:

- сформулювати робочу комісію із залученням громадськості та депутатського корпусу для повноцінного дослідження наявності будівель, зареєстрованих в Державному реєстрі речових прав;

- у разі звернення громадянина Димитровича до міської ради з приводу оформлення земельної ділянки підготувати відмову та винести її на чергове засідання сесії міської ради;

- зобов’язати КП «Благоустрій» виконати рішення №1368 від 15 листопада 2022 року та розробити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Приміська на прибережній смузі правого берега річки Сугоклея.

Запит підтримали 26 депутатів.