Молодь із синдромом Дауна на день стала бариста та офіціантами у кропивницькій кав'ярні (фоторепортаж)

Перегляди: 2187

В одній з кав'ярень Кропивницького до міжнародного дня людей з синдромом Дауна пройшла благодійна акція «Варимо каву - творимо спільність».

Сьогодні, 15 березня, громадська організація матерів дітей з інвалідністю «Серце матері» провела благодійну акцію «Варимо каву - творимо спільність».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час заходу молодь із синдромом Дауна спробувала себе в ролі бариста та офіціантів.

Голова організації Людмила Шукрута розповіла про проблему безбар'єрності у Кропивницькому: «На жаль в Україні та в нашій області статистики щодо людей з синдромом Дауна немає, але ситуація потроху змінюється. Ми говоримо про доступність закладів, про безбар'єрність, тому я сподіваюсь, що скоро ця статистика буде, і наших людей з синдромом Дауна, з інтелектуальними порушеннями будуть бачити, адже зараз вони невидимі, вони не можуть влаштуватись на роботу, проблема влаштуватись до закладів освіти».

Людмила говорить, що акція має на меті донести до більшої кількості людей, що люди з синдромом Дауна можуть працювати, соціалізуватись та інтегруватись в суспільство.

Мати 16-річного Андрія з синдромом Дауна Віта Романова розповіла свою думку про акцію: «Нашим дітям це дуже цікаво, а працевлаштування для них в нашому місті ще поки немає, а вони дуже хочуть працювати, не сидіти в чотирьох стінах, хочеться, щоб вищі навчальні заклади приймали наших дітей».

Учасниця акції Мар'яна розповіла, що працювати бариста їй сподобалось, вона швидко опанувала необхідні навички та хотіла б працювати на подібній роботі на постійній основі.

Такої ж думки був і Максим, він уперше спробував себе в ролі бариста, та сказав, що жодних складнощів у опановуванні професії не відчув.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.