Військовому з Кіровоградщини вручили орден «За Мужність» ІІІ ступеню

Перегляди: 1235

Військовий з Кіровоградщини Олександр Величко, який брав участь у боях на Донеччині, отримав орден «За Мужність» ІІІ ступеню.

Про це повідомляє Кіровоградська ОВА в Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр обороняє Україну ще з часів АТО/ООС. На початку повномасштабного вторгнення, у лютому-березні, його група уразила понад 20 російських окупантів. 25-28 листопада 2022 року Олександр також брав участь у боях за Бахмут Донецької області, знищив 22 окупанта та пошкодив кілька одиниць техніки.

13 лютого 2023 року в районі населеного пункту Красна Гора Донецької області група Олександра стримувала наступ вагнерівців. Військовий власноруч ліквідував 9 загарбників та координував українську артилерію. В березні 2023 року солдат штурмував населений пункт Григорівка Донецької області.

З вересня 2023 року Олександр уразив 60 російських окупантів та знищив 120-мм міномет, використовуючи FPV-дрони.

5 березня 2024 року Олександр відбивав ворожі штурми. Як зазначається, завдяки йому знищили 12 ворожих морських піхотинців та пошкодили 3 танки й 2 бойові машини піхоти.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджують за особисті мужність і героїзм, виявлені при виконанні військового, службового або громадянського обов’язків в умовах, пов’язаних з ризиком для життя.