З початку повномасштабної війни 56 воїнів з Кіровоградщини повернулись з російського полону

Перегляди: 4339

З початку повномасштабного вторгнення з російського полону повернулись 3 тис. 135 військових, з них 56 - родом з Кіровоградщини.

Про це під час брифінгу в Кіровоградській ОВА повідомив керівник секретаріату робочої групи з питань взаємодії із засобами масової інформації та родичами оборонців України Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На сьогодні звільнено з ворожої неволі 3 тис. 135 військовослужбовців, з Кіровоградщини звільнили 56 військових. Це кількість звільнених з початку повномасштабного вторгнення. Серед цієї кількості є люди, які перебували в полоні до 2022 року», - повідомив Богдан Охріменко.

Богдан Охріменко також зазначив, що Координаційний штаб працює не тільки в питаннях повернення живих військовополонених, а й також повертає загиблих у співпраці з відповідними органами. Так, сьогодні в Україну повернули тіла 100 загиблих воїнів.

«Сьогодні на Батьківщину повернулись 100 тіл наших оборонців. Вони після проведення визначених експертиз будуть передані рідним, аби ті провели їх в останню путь», - поінформував Охріменко.

Богдан Охріменко наголошує, що якщо у рідних довго немає зв'язку з військовослужбовцем, їм необхідно зв'язатись з його командиром. Якщо ж родина отримала сповіщення від військової частини або від РТЦК або ТЦК про те, що військовий зник безвісти, тоді Координаційний штаб розпочне роботу щодо пошуку, з'ясування обставин зникнення та ймовірне місцеперебування.

Детальний алгоритм дій можна переглянути в Дорожній карті на сайті Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Окрім того, жителі Кіровоградської області, чиї близькі або знайомі військові впродовж тривалого часу не виходять на зв'язок, можуть звернутись до Південного регіонального центру координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за телефоном: 0 800 200 202. Гаряча лінія працює з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 16:00.

Також можна зателефонувати на гарячу лінію Кіровоградської ОВА, яка з кінця 2022 року співпрацює з Координаційним штабом та іншими дотичними структурами. Номер: 0 800 500 238.