Агентка фсб тікала через Кіровоградщину до росії

Перегляди: 138
Фото: Служба безпеки України

Служба безпеки України запобігла втечі агентки фсб, яка допомагала російським військам у наступі на Покровськ, зловмисниця планувала втекти через Кіровоградщину.

Про це повідомила СБУ у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Агентка фсб шпигувала на Донеччині, передаючи ворогу дані про розташування українських військових поблизу Покровська. Виконавши свої завдання, вона прибула до Кіровоградщини, звідки планувала виїхати в Євросоюз як переселенка, а далі — до рф.

photo_1_2024-10-16_10-55-26 

Контррозвідка СБУ завадила її планам і затримала в орендованій квартирі, де вона готувалася до втечі.

За даними слідства, жінка, 38-річна мешканка Селидового на Донеччині, була частиною агентурної мережі фсб, яку СБУ нейтралізувала у жовтні 2023 року. Тоді було затримано двох інших агентів, які відслідковували переміщення української бронетехніки поблизу Авдіївки. Всі троє агентів діяли окремо, але мали спільного куратора.

Під час затримання у зловмисниці знайшли російський паспорт і мобільний телефон для зв'язку з куратором.

Її звинувачують у державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Агентка перебуває під вартою і їй загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Спецоперацію провели співробітники СБУ Донецької та Луганської областей під керівництвом Донецької обласної прокуратури.