Блочно-модульні котельні побудують у Кропивницькому 

Перегляди: 686

У Кропивницькому побудують 11 блочно-модульних котелень за новою схемою теплопостачання. 

Про це на брифінгу повідомив заступник міського голови Олександр Вергун. 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Як показує практика інших населених пунктів, усі відходять від цих великих гігантських котелень. І за пропозицією розробників будуватимуться 11 блочно-модульних котелень в мікрорайонах міста, замість Південно-західної котельні», - розповів Олександр Вергун. 

Комунальне підприємство «Теплоенергетик» з минулого року розпочало переобладнання трьох котелень. Інші вісім котелень збудують на нових місцях. 

Виведення з експлуатації Південно-західної котельні, яка ніколи не працювала на свою потужність (240 МВт), - це один із заходів нової схеми теплопостачання на 10 років. Ще одним необхідним заходом є модернізація ТЕЦ. Обладнання вже відпрацювало свій ресурс, тому фахівці запропонували будівництво комбінованої ТЕЦ. 

«Вона буде працювати на біопаливі. З урахуванням специфіки нашого регіону, то запропонований варіант - це лушпиння соняшника, солома», - зазначив заступник міського голови. 

Одним з найдорожчих заходів буде заміна 1 й 2 черги мереж теплопостачання, які йдуть від Кропивницької ТЕЦ. Вартість реалізації становить 3,5 мільярда гривень. 

«Ці мережі вкрай зношені й основна задача цієї схеми - зберегти мережі теплопостачання», - додав Олександр Вергун. 

Наразі «Теплоенергетик» вже реалізовує частину заходів.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Вергун, охочих поставити індивідуальний тепловий пункт поки що немає. Представники фонду Енергоефективності ГрінДІМ найближчим часом приїдуть в область та детальніше розкажуть про встановлення індивідуальних теплових пунктів та про умови прийняття участі в цій програмі.