Через інфікованих птахів у Кропивницькому районі створили карантинну зону

Перегляди: 53
Фото ілюстративне

У Созонівці Кропивницького району через інфекцію пташиного грипу оголосили карантин, у районі створили буферну та спостережну зони.

Про це повідомила Кіровоградська ОВА у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Комісія з надзвичайних ситуацій Кропивницької РВА ухвалила рішення оголосити частину села Созонівка неблагополучною зоною через виявлення випадків високопатогенного грипу птиці. В цих межах увели карантин, щоб запобігти поширенню вірусу.

На визначеній території заборонено ввезення та вивезення птиці, а також торгівлю продукцією птахівництва, яка могла контактувати з вірусом. Окрім цього, навколо інфікованої зони створили буферну територію радіусом 3 км, де також діють обмеження. Зокрема, заборонено проведення ярмарків та виставок із залученням птиці.

Також, за повідомленням Кропивницької райради, на території навколо інфікованої зони створили зону спостереження радіусом 10 км. У буферній та спостережній зоні забороняється проведення ярмарків, виставок, базарів, а також розважальних заходів, діяльність яких пов’язана з використанням птиці. Дику птицю, яка утримується в неволі, не можна випускати з метою поповнення поголів’я дичини.

Фахівці розробили план заходів для ліквідації спалаху хвороби та контролю ситуації. Карантинні обмеження будуть діяти до стабілізації епідеміологічної ситуації.