Чиновник фальсифікацією документів спричинив 600 тис. грн збитків на Кіровоградщині

Перегляди: 175

За завищення на 600 тис. грн обсягу ремонту дороги судитимуть керівника держпідприємства на Кіровоградщині.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Колишній керівник держпідприємства «Агенство місцевих автомобільних доріг» зі своїм підлеглим завищили обсяги виконаних робіт з ремонту дороги на 600 000 грн.

Досудове розслідування стосовно екскерівника держпідприємства та підлеглого працівника завершили. Обвинувачений, бувши керівником держпідприємства, у 2021 році уклав договір на ремонт доріг у місті Новомиргород.

По завершенню ремонтних робіт держпідприємство підписало акти приймання виконаних робіт та провело оплату згідно з умовами договору. Органи контролю, які перевіряли об’єкт виявили завищення обсягів робіт по договору підряду.

Діючи в інтересах підрядника з метою уникнення останнім відповідальності за неправомірні дії фігуранти справи вжили заходів до підписання акту приймання додаткових безоплатних робіт. У такий спосіб посадовці приховали невиконання робіт та привласнення бюджетних коштів.

Особам інкримінували зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України).

Санкція статті за цей злочин передбачає покарання у виді позбавлення волі від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися відповідною діяльністю строком на 3 роки.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП в області за оперативного супроводу УСР.