Чиновниця у Кропивницькому за хабар допомагала зняти заборону на виїзд з країни

Перегляди: 2043
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

СБУ затримала на хабарі державну виконавицю, яка обіцяла боржникам зняти заборону на виїзд за кордон.
 
Про це повідомило Управління СБ України у Кіровоградській області у Telegram
 
Співробітники СБУ викрили на корупції державну виконавицю структурного підрозділу виконавчої служби у місті Кропивницькому. Посадовиця налагодила злочинну схему вимагання хабарів за закриття виконавчих проваджень. 
 
Її послугами» користувалися боржники та неплатники аліментів, у тому числі чоловіки призовного віку, які через відкриті виконавчі провадження не могли виїхати за кордон. 
 
За даними слідства, фігурантка вимагала 70 тисяч гривень хабаря від чоловіка призовного віку за зняття раніше накладених заборон виїзду за кордон та інших обмежень. Співробітники СБУ задокументували декілька епізодів отримання посадовицею хабарів від призовника. 
 
Спочатку вона за гроші зняла арешт з його банківських карток, після цього повернула йому право керування автомобілем на підставі підробленої довідки про його працевлаштування водієм. Затримали зловмисницю на гарячому під час отримання хабаря. 
 
Їй повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). 
 
Викриття злочину проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області спільно з ГУНП, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.

photo_1_2024-05-17_11-33-39

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

photo_2_2024-05-17_11-33-39

photo_3_2024-05-17_11-33-39