Чоловік заплатить штраф за спробу дати хабар поліції Кіровоградщини

Перегляди: 306

13 травня 2024 року у Кіровоградському районному суді винесли вирок у справі уродженця села Витязівка, Бобринецького району, який намагався дати хабар поліції.

Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

15 лютого 2024 року обвинуваченого, який керував автомобілем Renault Master, зупинили правоохоронці Кропивницького райуправління ГУНП. Під час перевірки документів працівники поліції встановили, що керманич автівки посвідчення водія при собі не має та його взагалі не отримував, а тому розпочали розгляд справи про вчинення адміністративного правопорушення.

Підозрюваний у той же час поклав до службового автомобіля 2300 грн, запропонувавши при цьому припинити розгляд справи та не складати адміністративні матеріали. Після чого поліцейські викликали слідчо-оперативну групу для фіксації обставин вже кримінального правопорушення.

Обставинами, що пом'якшують покарання, суд визнав щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Суд ухвалив призначити покарання у виді штрафу в розмірі 17000 грн та стягнути на користь держави процесуальні витрати за проведення експертизи - 3029 грн 12 коп. Речові докази (хабар) конфіскували у дохід держави.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua