Кропивничанина, який поширював інформацію про «Канатове», звільнили від ув'язнення

Перегляди: 2688

Звільнили від позбавлення волі чоловіка, який поширював в Telegram-чатах інформацію про переміщення ЗСУ на території «Канатового».

Про це йдеться у вироку Єдиного державного реєстру судових рішень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Повідомляється, що фігурант неодноразово поширював інформацію про переміщення та розташування українських військ на військовому аеродромі «Канатове».

Обвинувачений підписав себе «Любитель портвейна» та у чатах Telegram відповідав на повідомлення різних учасників чатів, обвинувачений повідомляв інформацію про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України на військовому аеродромі «Канатове» у Кіровоградській області.

Зокрема в одному з таких повідомлень чоловік закликав нанести удар аеродрому «Канатове» після того як повідомив інформацію щодо переміщення, руху та розташування Збройних Сил України .

Інформація, яку поширив чоловік, не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами.

Обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та підтвердив обставини вчинення кримінального правопорушення зазначеного в обвинувальному акті.

У вчиненому щиро каявся, повністю визнав усі обставини злочину, вказані в його обвинуваченні, просив суворо не карати та обіцяв не вчиняти нових злочинів.

Суд врахував щире каяття чоловіка, звільнив обвинуваченого від позбавлення волі з випробуванням строком на три роки, та поклав на нього зобов'язання: періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.