Депутата Кропивницької райради та голову ОТГ викрили на корупції

Перегляди: 400
Фото: СБ України у Кіровоградській області

СБУ викрила депутата Кропивницької райради та голову ОТГ, які вимагали 200 тис. грн «відкату» за виконання ремонтних робіт доріг місцевого значення

Про це повідомляє СБУ Кіровоградської області у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Посадовці налагодили злочинну схему вимагання та одержання «відкатів» під час проведення державних тендерів на виконання послуг з ремонтування доріг місцевого значення. За даними слідства, посадовці за 10% «відкату» пообіцяли місцевому підприємцю перемогу у тендері на виконання робіт з асфальтування дороги однієї з районних ОТГ на суму близько 2 млн грн.
 
Правоохоронці задокументували злочинну діяльність посадовців та викрили їх під час отримання ними першої частини неправомірної вигоди у 90 тис. грн. Під час проведених обшуків знайшли та вилучили компʼютерну техніку, документи та чорнову бухгалтерію.
 
Найближчим часом фігурантам повідомлять про підозри за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Заходи з викриття зловмисників проводило УСБУ в Кіровоградській області спільно з УСР ДСР НПУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.
 
43713b36-06a5-4c53-99d5-fee0d89f2829 ea0a2ae0-cfa5-44e8-9cf9-a547053f121b