Ділків, які заробляли на ухилянтах, затримали на Кіровоградщині (фото)

Перегляди: 114
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

СБУ Кіровоградщини знешкодила злочинну групу, яка заробляла на ухилянтах.

Про це CBN повідомило Управління СБ України у Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Служба безпеки викрила злочинну групу, яка заробляла на ухилянтах. Затримали двох раніше судимих за шахрайство представників криміналітету з Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

Встановили, що фігуранти допомагали ухилянтам втекти від призову на підставі довідок про фіктивну інвалідність. Вартість послуги становила 20 тис. доларів США з одного клієнта.

За даними слідства, зловмисники виготовляли фіктивні довідки через особисті зв’язки з членами лікарської комісії однієї з Київських МСЕК. На основі цих висновків чоловіки отримували фіктивну групу інвалідності, як пенсіонери гірничовидобувної галузі. Крім того, на підставі таких документів їм ще нарахували пенсії.

Оперативники СБУ затримали ділків під час отримання грошей від місцевого жителя за повний пакет документів.

Наразі зловмисникам повідомили про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі. Тривають заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до схеми.

Спецоперацію з викриття злочинної схеми проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області спільно з ГУНП в області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

photo_2024-10-14_15-37-02 photo_2024-10-14_15-38-07