Ділянку на Інгулі вартістю 177 млн грн повернули громаді у Кропивницькому 

Перегляди: 133
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

Господарський суд Кіровоградської області скасував договір оренди ділянки на прибережній смузі річки Інгул у Кропивницькому.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Із незаконного користування повернули 6 га земель рекреаційного призначення, вартістю 177 млн гривень, розташованих в межах прибережної захисної смуги річки Інгул у місті Кропивницькому.

Раніше на підставі рішення Кіровоградської міської ради ТОВ «Саладін» надали в оренду земельну ділянку рекреаційного фонду для розміщення бази відпочинку.

У судовому порядку довели, що вказане рішення  прийняте з порушенням вимог чинного законодавства, у зв’язку з чим його скасували. Однак, договір оренди укладений на підставі скасованого рішення ради не розірвали та товариство продовжувало використання земельної ділянки.

Наразі, на підставі доказів Кіровогродської обласної прокуратури, Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов прокурора та визнав недійсним договір оренди земельної ділянки, що виключає її подальше використання не за цільовим призначенням.