Для непобутових користувачів на Кіровоградщині збільшили тариф на воду

Перегляди: 531

На Кіровоградщині збільшились тарифи на водопостачання та водовідведення для непобутових споживачів.

Про це йдеться у постанові Національної комісії, що здійснює  державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Регулятор переглянув тарифи щодо юридичних осіб для 36 водоканалів України і ухвалив відповідні Постанови, які вже опубліковані на сайті НКРЕКП та вступають у дію з 1 червня 2024 року. 

НКРЕКП ухвалила такий розмір тарифів для юридичних осіб: 

споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – 17,61 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість); 

споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення: 38,82 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість) на водопостачання; 32,10 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість) на водовідведення.

Також постанова передбачає установити, що тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення застосовуються для населення на рівні тарифів, що застосовувалися станом на 24 лютого 2022 року, а саме: 

на централізоване водопостачання – 21,01 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість); 

на централізоване водовідведення – 17,30 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість).