Для підтримки бізнесу відкрили офіс «Зроблено в Україні» у Кропивницькому (фото)

Перегляди: 528
Фото: CBN

У Кропивницькому, на базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості відкрився регіональний офіс «Зроблено в Україні».

На базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості для підтримки мікро- та малого бізнесу запрацював перший на Кіровоградщині офіс «Зроблено в Україні». Відкриття відбулося за участі директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк, Першої віцепрем'єр-міністерки України — Міністерки економіки Юлії Свириденко, роботодавців та грантоотримувачів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Офіси «Зроблено в Україні» – це складова частина національної політики Уряду з підтримки українських виробників. Вони є платформою для сприяння розвитку вітчизняного бізнесу та підвищення конкурентоспроможності українських товарів на ринках.

watermarked_DSC08644 
Юлія Жовтяк

«Ця платформа створена для того, щоб підтримати українське виробництво, а також для популяризації українських товарів, як в Україні, так і на міжнародній арені. В рамках цієї платформи ми створюємо офіси «Зроблено в Україні» у центрах зайнятості. До кінця року ми запланували відкрити 80 офісів, сьогодні у Кропивницькому відкривається 23 офіс. Мета відкриття офісу це консультація малого бізнесу, людей, які не мають свого бізнесу, але хочуть його започаткувати. Наші колеги будуть консультувати по всіх державних грантових програмах, які на сьогодні існують в Україні», - розповіла директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

В офісах як діючі, так і майбутні підприємці зможуть отримати інформацію про урядові програми та ініціативи з підтримки бізнесу, міжнародні та регіональні програми, якими можна скористатися одночасно.

В офісі представники малого та середнього підприємництва, стартапи можуть отримати допомогу та консультації щодо:

- урядових грантових програм підтримки діючого бізнесу, а також сприяння започаткуванню власного бізнесу:

- мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу за програмою єРобота;

- гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей;
- гранти для створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства;

- гранти для створення або розвитку тепличного господарства;

- доступних кредитів «5-7-9»: інвестиційні кредити для переробної промисловості та ін.;

- закупівля української сільськогосподарської техніки та обладнання: компенсація 25% витрат закупівлі;

- можливостей підвищення за сприяння служби зайнятості якості робочої сили шляхом отримання ваучера на професійне навчання тощо;

- компенсаційних програм для роботодавців, які створюють нові робочі місця, працевлаштовують на них безробітних громадян, внутрішньо переміщених осіб, облаштовують робочі місця при працевлаштуванні громадян з інвалідністю.

watermarked_DSC08704 
Юлія Свириденко

«У нас декілька задач, перше - це підвищити обізнаність людей про ці програми, друге - це надати необхідну підтримку під час війни і у мене особиста задача з приводу центру зайнятості - це перетворити його зі звичайної установи на сервісну службу. Сервісний центр, який надає послуги підприємцям та вирішує питання працевлаштування», - наголосила Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Офіс працюватиме на базі Кропивницької філії обласного центру зайнятості за адресою: вул. Є. Маланюка, 15, м. Кропивницький, телефон для комунікацій: 0800 600 400 8, електронна адреса: ZroblenoKrop@rcz.kocz.gov.ua.

Сайт: https://madeinukraine.gov.ua/

watermarked_DSC08592 watermarked_DSC08593 watermarked_DSC08600 watermarked_DSC08601 watermarked_DSC08605 watermarked_DSC08608 watermarked_DSC08614 watermarked_DSC08632 watermarked_DSC08634 watermarked_DSC08638 watermarked_DSC08685