Для ветеранів у Кропивницькому проведуть змагання з адаптивних видів спорту

Перегляди: 83
Фото: Андрій Райкович/ Кіровоградська ОВА

25 травня у Кропивницькому відбудеться четвертий етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів та військових «Сильні України».

Про це під час брифінгу повідомила заступниця начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Катерина Колтунова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Участь у змаганнях можуть взяти ветерани та чинні військові, які зазнали поранень або травм під час бойових дій на території України.

Чоловіки та жінки змагатимуться у веслуванні на тренажері, жимі лежачи, аеробайках та в ривку гирі. Головним суддею стане Василь Вірастюк - чемпіон світу зі стронгмену.

Аби взяти участь у змаганнях, потрібно зареєструватись за посиланням.

Також під час брифінгу ветеран, амбасадор «Сильні України» Михайло Дроботенко поділився враженнями від змагань. У 2022 році Михайло отримав поранення обох ніг внаслідок вибуху протипіхотних мін. Під час лікування узнав про змагання й вирішив спробувати.

«Я проходив лікування, і я рішив спробувати. Мені це сподобалось. Воно мене підтримало як фізично, так і психологічно. Я вважаю, що кожний військовий, котрий отримав поранення, повинен долучитись, аби його реабілітація покращилась», - поділився Михайло Дроботенко.

У першому турі Михайло потрапив до команди ветеранів, яка брала участь у змаганнях в Мадриді. Разом команда поставила світовий рекорд - перетягнули чотири вантажівки вагою 35 тонн на 20 метрів за 30 секунд.

«У першому турі так трапилось, я потрапив до ветеранів, котрі брали участь в змаганнях Arnold Classic в Мадриді. Ми перетягнули чотири вантажівки вагою 35 тонн, але там трохи більше. 20 метрів за 30 секунд», - розповів Дроботенко.

Михайло сподівається, що його приклад надихне й інших приєднатись до змагань.

Стронгмен - силовий вид спорту, учасники якого виконують вправи з масивними снарядами - колеса вантажівок, газові балони, автомобілі тощо.