Дві медалі у греко-римській боротьбі на Олімпіаді-2024 вибороли українські спортсмени 

Перегляди: 470
Фото: Олімпійська команда України

На Олімпійських іграх 2024 8 серпня у греко-римській боротьбі срібло виборов Парвіз Насібов, а бронзу здобув Жан Беленюк. 
 
Про це та змагання інших спортсменів розповів спецкореспондент CBN Юрій Ілючек. 
 
Бронзу у греко-римській боротьбі для України виборов Жан Беленюк, який вирішив закінчити спортивну кар'єру. Про це детальніше розповів спецкореспондент CBN Юрій Ілючек: 

«Жан Беленюк по завершенню цього поєдинку зняв борцівки і оголосив про завершення кар’єри. Він сказав, що йому є чим займатися, його політичні амбіції: головне, щоб війна закінчилася, закінчилася на наших умовах. Саме цим він буде займатися, але зі спорту він йде, тому про Жана Беленюка ми ще почуємо вже не на олімпійському килимі, а вже як політика, або можливо як спортивного діяча» 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Завершує свою спортивну кар'єру Беленюк із золотом, яке він здобув на Олімпійських іграх у Токіо 2020 року, а срібло вдалося підкорити у Ріо-де-Жанейро 2016 року. 

661a3e41fdfaa5438761f414cbaca143_main Жан Беленюк. Фото: НОК України.

 Також у фінал змагань у греко-римській боротьбі у своїй ваговій категорії вийшов український спортсмен Парвіз Насібов: 

«Безумовно засмучений Парвіз Насібов, який вдруге виходить у фінал Олімпійських ігор і вдруге поступається. Сьогодні його сутичка була з перемінним успіхом. Спочатку Парвіз перший період з іранцем Сеїдом Лейвесі провів гарно, виконав прийом, диктував свої умови. 3:0 вів, все було гаразд, але потім відразу на початку другого періоду якось не сконцентрувався й іранець моментально пішов уперед, провів прийом, зрівняв рахунок. Але все найдраматичніше сталося у кінці цієї сутички, коли наш спортсмен знову на останній хвилині намагався вирвати перемогу і провів таки дію на два бали, але хотів продовжити, і нарвався на контрприйом». - розповів Юрій Ілючек.

Парвіз Насібов вже здобував срібло Олімпійських ігор. Сталося це у Токіо 2020 року. 

photo_2024-08-09_10-02-54 Парвіз Насібов. Фото: НОК України.

Також Юрій Ілючек розповів про інші події цього змагальницького дня: 

«Як сказали всі, і фахівці, і тренери, Каміла Конотоп у своїй ваговій категорії у важкій атлетиці приїхала в топ-формі, готова була давати бій китаянці, але ще на розминці вона відчула щось недобре. А потім, вже коли вона заявила найвищу серед усіх спортсменок вагу 105 кг, відчула проблему, знизила до 104 кг, їх вдалося взяти. Але на другій спробі вона просто не змогла штангу зрушити, нам здавалося усім з колегами, що спортсменка припинить боротьбу, але Каміла віднайшла в собі сили та, можливо, лікарі допомогли, і вона вийшла на другу спробу і штовхнула 130 кг, але на більше, на жаль, її не вистачило. Каміла Конотоп посіла 7 місце, китаянка виграла». 

Суперниця Каміли Конотоп китаянка Ло Шифан взяла золоту медаль у важкій атлетиці. 
 -Конотоп-Фінал-Олімпіада-2024  Каміла Конотоп. Фото: Відділення НОК України в Харківській області.

У спринті на каное Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Ігор Семикін, були в кроці від нагороди Олімпійських ігор, але посіли у фіналі лише 4 місце. 

a963543907cebc1a24c08ee246af21c6_big Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Ігор Семикін. Фото: НОК України.

Також спецкор розповів про результати нашої спортсменки у художній гімнастиці: 

«Зовсім юна Таїсія Онуфрійчук, про неї багато говорили, вона виграла відбір, її включили у збірну і спортсменка посіла 4 місце у кваліфікації художньої гімнастики, це дає нам певні надії». 

У сучасному п’ятиборстві після кваліфікації з фехтування Олександр Товкай йде другим, Владислав Чекан займає 26 місце, а Валентина Пермикіна посідає 27 місце. Євгенія Казбекова у спортивному скелелазінні не потрапила до фіналу, спортсменка посіла 15 місце.