Двох неповнолітніх ув'язнять за пограбування пенсіонера на Кіровоградщині

Перегляди: 124

По сім років ув'язнення отримали неповнолітні, які викрали у чоловіка в колісному кріслі гаманець з грошима.

Про це йдеться у вироку Кіровського районного суду міста Кіровограда.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Неповнолітні фігуранти, для обох цей злочин був вже другим, вирішили викрасти у чоловіка гаманець з чотирма тисячами гривень. За попередньою домовленістю вони пішли додому до чоловіка, і спочатку один з хлопців пішов та попросив в постраждалого телефон, щоб подзвонити, таким чином він оглянув дім. Після чого вже другий хлопець пішов до чоловіка та викрав у нього з колісного крісла гаманець, в якому були гроші та документи.

Таким чином завдали постраждалому збитків на понад 4000 гривень.

В ході судового засідання один з грабіжників спочатку не визнав провину повністю, та все ж згодом надав повноцінні показання, другий одразу розповів все та не заперечував обставин справи.

Потерпілий подав цивільний позов до суду в якому вимагав стягнути з кожного з грабіжників по 1600 гривень в якості відшкодування збитків, адже правоохоронцям вони повернули лише 800 гривень.

Суд визнав обох неповнолітніх винними за ч. 4 ст. 186 КК України (грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк сім років та один місяць.