Ексочільника Театру корифеїв В'ячеслава Вандрашека не пустили на робоче місце

Перегляди: 334
Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

Сьогодні зранку, 30 квітня, В'ячеслав Вандрашек прийшов до театру на роботу згідно з рішенням суду, але його не допустили в кабінет.

Юрист театру Сергій Глущенко пояснив, що для того, щоб Вандрашек повернувся до виконання своїх обов'язків, необхідно розпорядження обласної ради. Вандрашек же каже, що рішення суду достатньо для його повернення до виконання своїх обов'язків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Хочу ознайомити вас із рішенням суду, тут написано поновити мене на посаді директора-художнього керівника театру з 26 вересня, тобто з дня, коли мене звільнили і допустити мене до негайного виконання службових обовʼязків, тому я прошу відчинити мені мій кабінет, я хочу провести сьогодні о 10 годині нараду», - звернувся до представників театру Вʼячеслав Вандрашек.

За словами Вандрашека, обласна рада це лише орган місцевого самоврядування, який не може бути головнішим за рішення суду, яке передбачає скасування розпорядження голови обласної ради Юрія Дрозда про звільнення з посади Вандрашека. 

На місце події ексочільник театру викликав правоохоронців.

2024_04_30_9999_64_04_30_2024

Виконувач обовʼязків директора-художнього керівника театру корифеїв Євген Лавренчук каже, що претензій до Вандрашека не має, проте керується розпорядженням обласної ради, яким призначений на посаду виконувача обовʼязків. 

2024_04_30_9999_26_04_30_2024Ліворуч - Євген Лавренчук, праворуч - Вʼячеслав Вандрашек.

Кіровоградська обласна рада також прокоментувала ситуацію на сайті. 

«Виконання Кіровоградською обласною радою рішення про поновлення на посаді В'ячеслава Вандрашека буде здійснюватися з дотриманням процедури та у спосіб, які передбачені чинним законодавством. Разом із тим, наразі проголошені лише вступна та резолютивна частини рішення. Крім того, сам В'ячеслав Вандрашек не звертався до Кіровоградської обласної ради з заявою про добровільне виконання зазначеного судового рішення»,- йдеться у повідомленні. 

Щодо стягнення з Кіровоградської обласної ради на користь В'ячеслава Вандрашека середнього заробітку за вимушений прогул, то виконання цієї частини рішення не можливе, адже у трудових відносинах з обласною радою він не перебував. 

Кіровоградська обласна рада оскаржуватиме зазначене рішення Ленінського районного суду в апеляційній судовій інстанції.

Як зазначається, загалом В'ячеслав Вандрашек подавав три позови. Позов про скасування розпорядження голови Кіровоградської обласної ради про призначення конкурсу на посаду директора-художнього керівника КЗ «Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М. Кропивницького» суд першої інстанції задовольнив. Судом апеляційної інстанції рішення скасували, таким чином підтвердили право на проведення відповідних конкурсів. 

У задоволенні позову про визнання незаконними розпорядження голови Кіровоградської обласної ради про утворення конкурсної комісії та рішення конкурсної комісії про визначення переможця конкурсу суд першої інстанції відмовив. Справа перебуває у провадженні Третього апеляційного адміністративного суду. 

Позов про поновлення на посаді і стягнення грошової компенсації за вимушений прогул суд першої інстанції задовольнив частково. 

Як повідомляло CBN, 29 квітня, Ленінський суд ухвалив рішення про поновлення на посаді директора-художнього керівника театру Кропивницького Вʼячеслава Вандрашека.

2024_04_30_9999_4_04_30_2024 2024_04_30_9999_62_04_30_2024 2024_04_30_9999_56_04_30_2024 2024_04_30_9999_77_04_30_2024