Етнопроєкт «Баба Єлька» організував у Кропивницькому зустріч щодо збереження та відновлення культурної спадщини (фото)

Перегляди: 28

У Кропивницькому на базі Центральноукраїнського обласного краєзнавчого музею відбувся круглий стіл на тему «Збереження та відновлення національної культурної спадщини. Регіональний аспект».

Про це CBN повідома Громадська організація «Баба Єлька».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До заходу, який організувала громадська організація «Баба Єлька», долучилися онлайн та відвідали особисто близько 80 учасників і спікерів з різних громад, сіл і міст Кіровоградщини, Донеччини, Вінниччини, Київщини, Дніпровщини, Львівщини. 

фото (31) 
Інна Тільнова

«Сьогодні ми будемо обговорювати проблему ідентичності Кропивниччини. «Баба Єлька» вже шостий рік шукає відповіді на запитання, хто ми є, які ми, що ми їмо, як ми танцюємо, як ми розмовляємо. У чому проявляється наша особливість? Ми бачимо великий інтерес до цієї теми в громадах і завдяки проєкту «Стань агентом «Баби Єльки» познайомились із тими, хто може підсилити цю роботу, допомогти, стати з нами заодно. Дякуємо вам за це, будемо тримати зв'язок», - зазначила голова ГО «Баба Єлька» Інна Тільнова. 

Серед учасників заходу були працівники і керівники управлінь культури, музеїв, клубів, зберігачі приватних колекцій, освітяни та інші діячі з різних куточків Кіровоградщини.

Серед тих, хто долучився до заходу, була й Ганна Ощепкова з Донеччини, представляла «Етнофундацію «Рід», засновану в Краматорську. Вона має потужну етнографічну колекцію старовинних речей. Наразі колекцію евакуювали на Івано-Франківщину, де члени організації продовжують проводити виставки й  формувати нові експозиції. 

Ініціатива «Стань агентом «Баби Єльки» реалізується громадською організацією «Баба Єлька» завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID), та проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Фото: Олексій Каприця.

(100) (105) (14) (61) (81) (96)  фото (85)