Газове опалення рекомендують встановлювати кропивничанам

Перегляди: 707

Комісія, що приймає рішення про відключення централізованого опалення, рекомендує кропивничанам встановлювати газове.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогоднішня ситуація в енергосистемі внесла свої корективи, тому комісія рекомендує встановлювати газове опалення, аніж електричне», - зазначив заступник міського голови Олександр Вергун.

Дозволяють відключатися від централізованого опалення лише тим власникам квартир у житлових будинках, де 50% мешканців уже перейшли на автономне. 

За словами посадовця, 70% заявників на облаштування індивідуального опалення просять дозволу саме на електричне. Але у нинішній ситуації з енергетикою користуватися ним неможливо.

Багато кропивничан, які встановили раніше електроопалення, нині хочуть скористатися пільговим тарифом, але документів, які узаконюють це опалення, немає. Вони звертаються за допомогою у міську раду. 

«Люди хочуть отримати копії дозволів, витягів, актів про відключення з 2000 років, але таких документів у Кропивницькій міській раді немає. Але ми радимо власникам квартир звертатися в Кіровоградобленерго, там дадуть перелік документів, які потрібно зібрати для отримання права на пільговий тариф. Або ж звертатися до підприємств, які встановлювали їм електроопалення, щоб їм надали необхідні документи», - пояснив заступник міського голови.

Цього року комісія вже розглянула близько 350 заяв на відключення від централізованого опалення.