Грант, який частково відшкодує вартість навчання, пропонують студентам Кіровоградщини

Перегляди: 269
Фото ілюстративне

Студенти, які після школи чи коледжу вступили до ВНЗ на контракт та мають понад 150 балів за результатами НМТ з будь-яких двох предметів, можуть подати заяву на отримання державного гранту, який частково відшкодує вартість навчання.

Про це повідомляється в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Державний грант на здобуття вищої освіти – це фінансова допомога для вступників, які за результатами НМТ вступили в заклад вищої освіти на контракт. Він видається на період усього навчання (4 роки на бакалаврат/6 років на медичного магістра).

До експериментального проєкту МОН долучилися також і навчальні заклади з Кіровоградщини: Центральноукраїнський державний університет імені Винниченка, Центральноукраїнський національний технічний університет та Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті. Перелік усіх вишів можна знайти на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Отримати державний грант можуть здобувачі вищої освіти, які мають результати НМТ з будь-яких двох предметів з оцінками: від 150 балів (грант І рівня - 15 тисяч гривень), від 170 балів (грант ІІ рівня - 25 тисяч гривень). Також які вперше вступають на бакалаврат (або магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування) та на денну або дуальну форму навчання.

Здобувачі вищої освіти першого року навчання можуть подати до МОН заяву встановленої форми про надання державного гранту через особистий електронний кабінет вступника в Єдиній державній електронній базі з питань освіти з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року.