Хто найбільше страждає від спеки та як вберегтися від її наслідків

Перегляди: 181
Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

Зараз на Кіровоградщині спостерігається аномальне підвищення температури. Люди скаржаться на погіршення самопочуття. Журналістка CBN поспілкувалася з лікаркою, щоб дізнатися, чи побільшало звернень через спекотну погоду та як від неї вберегтися.

Завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини №7 Олена Баранова в коментарі розповіла, що почастішали випадки безсоння, люди зранку прокидаються з високим тиском. З втратою свідомості через спеку до неї не зверталися.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Особливо треба поберегтися хворим на цукровий діабет, на гіпертонічну хворобу, на ішемічну хворобу, на судинні захворювання головного мозку», - розповіла Олена Баранова.

Медикиня поділилася порадами, які допоможуть пережити спекотний день:

1) Потрібно вдома закривати вікна, завішувати їх щільними шторами, щоб вберегтися від сонячної радіації та гарячого повітря. Відкривати вікна ближче до вечора, на ніч, вмикати кондиціонери.

2) Регулярно робити вологе прибирання.

3) Обгорнути шию вологим рушником або шарфом з бавовняної тканини для охолодження сонної артерії, щоб захиститися від перегріву голови. Робити прохолодні ванни для ніг, тому що на шиї та ступнях знаходяться акупунктурні точки, які відповідають за охолодження організму.

4) Варто одягати світлий широкий одяг, світлий капелюх.

5) Пити понад 2,5 літрів чистої, бажано негазованої, не солодкої, холодної води. 
 
6) Людям з хронічними захворюваннями варто мати з собою аптечку з серцево-судинними, гіпертонічними засобами. Обовʼязково звертатися до лікаря при погіршенні самопочуття.