Існує ризик підтоплення дачних ділянок Світловодської громади

Перегляди: 471
Фото: Wikipedia

У Світловодській територіальній громаді можливе затоплення дачних ділянок садових товариств «Аврора», «Будівельник» та «Дніпро-2».

Про це повідомила Світловодська міська територіальна громада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Станом на 8 годину 24 квітня рівні води по Світловодську верхній б'єф – 81.10 мБС, Світловодськ нижній б'єф – 66.30 мБС.

За даними відділу гідропрогнозів Українського гідрометцентру 23-25 квітня, внаслідок пропуску води через каскад дніпровських водосховищ, у верхній частині Кам'янського водосховища можливі різкі коливання рівнів води з досягненням відміток затоплення заплав та понижених територій. 

Враховуючи ситуацію весняної повені 2023 року та продовження весняної повені 2024 року в Світловодській територіальній громаді можливе затоплення дачних ділянок садових товариств «Аврора», «Будівельник» та «Дніпро-2». Рівень загрози - жовтий.

Б'єф — ділянка річки, каналу або водосховища, яка розташована безпосередньо біля шлюзу чи загати. Ділянка, розташована вище загати — верхній б'єф, нижче — нижній б'єф.