Видобуток урану на Кіровоградщині запланували у 1200 тонн за рік

Перегляди: 620

Плановий показник видобутку уранової руди на уранових підприємствах Кіровоградщини досягне відмітки в 1200 тонн за 2024 рік.

Про це розповів перший заступник начальника Кіровоградської ОВА, сертифікований фахівець МАГАТЕ Павло Конопко на брифінгу в ОВА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наразі заходами уряду України, Президента України, після перебування на території Кіровоградської області, урановидобувна галузь на Кіровоградщині покращила своє становище. Ми маємо збільшення добутку, якщо в 2022-2023 роки мали 300-500 тонн руди, то на сьогоднішній день показники вказують на те, що плановий видобуток ураново-оксидного концентрату в 2024 році досягне  відмітки в 1200 тонн», - розповів перший заступник начальника Кіровоградської ОВА Павло Конопко.

Також фахівець МАГАТЕ Павло Конопко повідомив, що порушень щодо роботи підприємств урановидобувного комплексу в Кіровоградській області протягом обстежень не виявили.

Як повідомляло CBN, Інспектори МАГАТЕ перевірили відповідність облікованих ядерних матеріалів обсягу видобутої і переробленої уранової руди на Кіровоградщині.