Комісія облради пропонує дерусифікувати назву краєзнавчого музею у Кропивницькому

Перегляди: 770
Фото: Кіровоградська обласна рада

На засіданні комісії Кіровоградської обласної ради запропонували дерусифікувати назву Кіровоградського обласного краєзнавчого музею та внести зміни до статуту центру туризму.

Про це повідомила Кіровоградська обласна рада.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Засідання постійної комісії Кіровоградської обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики відбулось сьогодні, 25 квітня. На засіданні розглянули два питання: про зміни до статутів комунальних закладів «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» та «Кіровоградський обласний краєзнавчий музей». 

Колектив запропонував змінити назву музею на «Комунальний заклад «Центральноукраїнський обласний краєзнавчий музей» та змінити стару назву філії «Історико-архітектурний заповідник родини Раєвських» на нову: філія «Історико-архітектурний заповідник «Свято-Хрестовоздвиженська церква». 

Постійна комісія погодила запропоновані зміни за обома питаннями порядку денного та рекомендувала голові Кіровоградської обласної ради затвердити статути Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та Кіровоградського обласного краєзнавчого музею у новій редакції, з урахуванням усіх змін та доповнень.

Зміни та доповнення до статуту Кіровоградського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді необхідні для створення на базі даного комунального закладу регіонального центру підготовки населення до національного спротиву.