Комісія визнала незаконним будівництво, через яке постраждало помешкання кропивничанки

Перегляди: 2143
Фото: Кропивницька міська рада

Кропивницька міськрада відреагувала на звернення кропивничанки Тетяни Власенко, біля дому якої почався зсув ґрунту через незаконне будівництво сусіда. 
 
Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Facebook
 
Зі слів Тетяни Власенко, сусід розширяє площу власного житла за рахунок прибудинкової території та земель загального користування. Він не дотримується норм будівництва, через що почався зсув ґрунту до будинку жінки. Кропивничанка висловила занепокоєння через те, що внаслідок будівельних робіт може обвалитись її помешкання. 
 
Сьогодні, 26 березня, голови депутатських комісій з питань екології, земельних відносин та комунальної власності - Валентина Яремчук, та з питань архітектурної діяльності, містобудування та капітального будівництва - Артем Стрижаков, зустрілись разом з колегами та Тетяною Власенко. Також приєднались й керівники профільних виконавчих органів міської ради, аби надати необхідні роз'яснення. 
 
Як зазначається, інспектори управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради визнали, що будівництво виконується з порушенням Державних будівельних норм та чинного містобудівного законодавства. Воно може нести загрозу життю і здоров'ю людей, створювати загрозу пошкодження чи руйнування будинку кропивничанки. 
 
Щоб притягнути порушника до відповідальності потрібно провести позапланову перевірку, але вони обмежені на період воєнного стану. 
 
Представники управління державного архітектурно-будівельного контролю Кропивницької міськради звернулися до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державної інспекції архітектури та містобудування України за дозволом на проведення позапланової перевірки. 
 
За результатами виїзного засідання голови депутатських комісій доручили підготувати додаткові звернення до центральних органів влади за їхнім підписом, щоб зрештою таки отримати необхідний дозвіл.

420202696_818013240368649_515903773725214957_n

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

418990532_818013077035332_4369028474554866302_n Фото: Кропивницька міська рада