Кропивничанам, як підпалили військові автомобілі, призначили домашній арешт

Перегляди: 105
Фото: Управління СБ України в Кіровоградській області

У Кропивницькому двом чоловікам, які підпалили військові автомобілі, призначили запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Як повідомляло CBN, Управлінню СБ України вдалося затримати кропивничан: 41-річного колишнього інженера та його пасинка, які намагалися спалити два військових авто.

За грошову винагороду вони спочатку підшукували потенційні цілі, а потім намагалися їх спалити. Таким чином підпалили військовий автомобіль Daewoo Lanos та мікроавтобус Volkswagen. Кожне загоряння фігуранти знімали на відео, яке російські куратори планували використати для розповсюдження фейків про нібито наявність антиукраїнського підпілля. За це їм обіцяли 2 тисячі доларів США.

За клопотанням прокурорів обом підозрюваним обрали запобіжний захід – домашній арешт.

Кіровоградська обласна прокуратура повідомила мешканців Кропивницького про підозру за ч. 1 ст. 114-1 КК України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Санкції статті передбачають позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Фото: Кіровоградська обласна прокуратура
photo_2024-08-30_10-12-03 (2) photo_2024-08-30_10-12-03 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua