Кропивничанин близько місяця намагається пройти ВЛК у Борисполі

Перегляди: 176
Фото: фейсбук-сторінка Андрія Богдановича

Кропивничанин, медіафахівець Андрій Богданович у соцмережах повідомив, що майже місяць намагається пройти військово-лікарську комісію у Борисполі.
 
Журналіст CBN поспілкувався з Андрієм, той розповів, чому так відбулося.

«Історія почалася ще у 2021 році. Тоді я оновлював свої дані в ТЦК, це тривало разом з лікарською комісією десь місяців три. Я сподівався, що це вже в минулому, хотів оновити дані через «Резерв +». Вони не підтягнулися. Декілька разів спробував - нічого не виходило. Потім розумні люди мені підказали знести «Резерв +», і знов завантажити його. Я так і спробував, але у мене висвітилося, що дані не підтягнулися: "Будь ласка, зверніться в ЦНАП"».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій Богданович висловив думку, що «Резерв +», як розв'язання проблеми виник надто пізно, фактично додаток потрібен було презентували набагато раніше. Не маючи нормальних інструментів, програма працює з великими проблемами.
 
Також чоловік розповів свої враження стосовно роботи ЦНАПу:

«Я дуже вдячний тим співробітникам, які працюють в ЦНАП, мені трапилась така жіночка, яка змогла 80 - 90 людей "розкидати" по своїх співробітниках і це швидко відбулося».

За його словами, під час спроби оновити дані в ЦНАП, попередню інформацію не знайшли, хоча було все, крім ВЛК, тож йому довелося знов навідатися в ТЦК.
 
Андрій Богданович також розповів, як зараз виглядають приміщення ТЦК:

«Як була ця ВЛК у сараї три роки тому, так вона і залишилася, умови просто жахливі. Дірки у стінах, туалет є, але він на вулиці, води немає де придбати. Ну тут ніяких умов. Ти проходиш лікарів лише для галочки. Запитують придатний чи непридатний. Я, наприклад, про свій хворий поперек розповів невропатологу. Запитав, чи є зроблене МРТ. Немає - значить придатний, і ставить штамп».

Андрій Богданович додав, що попри електронну чергу доводиться все одно чекати у звичайній. Але тим, хто не встиг до 19 липня, можуть продовжити проходження комісії.

«Якщо ти не оновиш дані до 19 липня, то тобі випишуть штраф. Ні, такого немає, тому що в ТЦК ти можеш продовжити проходження ВЛК. Треба підійти в окремий кабінет, де тобі напишуть "продовжено до такого-то числа"», - розповів чоловік.

Також чоловік зазначив, що у ТЦК значна бюрократія, що впливає і на ставлення військових до тих, хто оновлює дані.

«Вони заручники ситуації, вони й раді б допомогти, але не знають як. Це починаючи від людей, які з автоматами стоять на дверях ТЦК і пропускають по три, по п'ять людей, просто виконують накази. Коли ти заходиш в кабінет ТЦК - вони теж заручники долі. Вони б і хотіли інакше, але не можуть - такий порядок».

Андрій розповів, що він загалом намагається оновити дані вже протягом двох місяців. Спочатку за допомогою «Резерв +», потім у ЦНАПі, і вже майже місяць проходить ВЛК у Бориспільському ТЦК.
 
Також вдалося почути досить цікаву інформацію від Богдановича щодо пропозицій служби під час проходження комісії:

«Коли ти стоїш в черзі до ТЦК, виходять люди й питають, чи хтось хоче йти в армію добровільно, тому що не вистачає людей на різні посади. Коли я стояв в черзі, то декілька разів виходили представники прикордонних військ і запрошували тих, хто хоче в прикордонні війська. Їм пропонували без черги проходити і ВЛК, і оформлення документів. Поки я стояв, то виставив у Facebook інформацію про те, що тут черги, то до мене в особисті повідомлення звернулися з однієї бригади щодо того, щоб перейти до них і працювати в пресслужбі. Тобто у війську це не обов'язково, що ти підеш в штурмовики, а є вакансії, на яких можна працювати в армії досить віддалено від фронту».