Кропивничанка виборола три «золота» на чемпіонаті з параплавання

Перегляди: 28
Фото: фейсбук-сторінка «КЗ КДЮСШ 1 м. Кропивницький»

Плавчиня з Кропивницького Матрьона Найдюк виборола перші місця з трьох дистанцій на чемпіонаті з параплавання у Черкаській області.

Про це повідомила Дитячо-юнацька спортивна школа № 1 міста Кропивницький у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вихованка Кропивницької дитячо-юнацької спортивної школи №1 Матрьона Найдюк здобула три перших місця на таких дистанціях: 50 метрів вільним стилем, 100 метрів вільним стилем, 50 метрів на спині. У турнірі брали участь понад 60 спортсменів із десяти областей України.

Підготовкою спортсменки займалися директор та тренер-викладач ДЮСШ №1 Юрій Жовтенко та тренерка СК «Fan Club» Анна Гребенчук.

З 25 по 27 жовтня у селищі Чорнобай Черкаської області проходив XIII Відкритий турнір з параплавання серед дітей з інвалідністю з порушеннями зору та ураженнями опорно-рухового апарату по програмі Спартакіади Донецької області «Повір у себе» на призи Героя України, Заслуженого майстра спорту України Віктора Смирнова.

Турнір взяв старт у 2006 році в місті Харцизьку, згодом турнір став відкритим і перемістився до міста Донецьк, де за короткий час набув статусу міжнародного.

З 2018 по 2020 роки місцем проведення відкритих обласних змагань обрали місто Слов’янськ, у зв'язку з бойовими діями, його тимчасово припинили, проте завдяки підтримці Донецької ОДА та управління фізичної культури та спорту, цьогоріч турнір провели на Черкащині.