Кропивницькі митники виявили порушень на майже 8 млн грн при ввезенні транспорту для ЗСУ

Перегляди: 161
Фото: Закарпатська митниця

З початку 2024 року на Кропивницькій митниці зафіксували 32 факти порушення митних правил на 7 919 174 грн при ввезенні автівок для ЗСУ як гуманітарної допомоги.

Про це CBN повідомила Кропивницька митниця.

Кропивницька митниця виявила значні порушення правил використання транспортних засобів, призначених для потреб Збройних Сил України, ввезених як гуманітарна допомога. З початку 2024 року зафіксували 32 факти порушення митних правил на 7 919 174 грн. У III кварталі зафіксували три таких порушення на 592 565 грн.

Під час митного контролю встановили, що транспортні засоби, задекларовані як гуманітарна допомога, були використані не за призначенням. Замість використання в гуманітарних цілях або передачі на потреби ЗСУ, транспортні засоби використовувались для комерційної діяльності або особистих потреб.

За фактом подання митниці документів з ознаками підробки, інформацію скерували до правоохоронних органів з метою прийняття рішення щодо порушення кримінального провадження.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідно до чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про гуманітарну допомогу», транспортні засоби, ввезені як гуманітарна допомога, повинні використовуватись виключно з гуманітарними цілями. Санкція ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості товарів.