Кропивницькі волонтери шукають будинок для родини переселенців з собакою

Перегляди: 161
Фото: CBN

Родина переселенців та їхня собака Гера шукають житло, волонтери планують придбати для них будинок.
 
Про це CBN розповіла директорка Ветеринарно-реабілітаційного центру «БІМ» Катерина Дорош.

photo_2024-05-29_16-04-07

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З паном Аркадієм історія почалась з того, що ми побачили, що до нас привезли переселенців, на пероні був дідусь без однієї ноги та з вівчаркою. Історія про те, що людина в такому важкому стані, але не покинула свою тварину. Ми дізналися, що його поселили у притулок для безхатьків, тільки тому, що він не захотів розлучатися із собакою», - розповіла Катерина Дорош.

Як повідомила очільниця центру, після знайомства з Аркадієм вона захотіла допомогти йому розв'язати питання житла, вона також вивезла його рідних (син чоловіка з народження має порушення зору, дружина - незряча) з Донеччини до Кропивницького. Але згодом власники орендованого житла попросили звільнити приміщення.

photo_2024-05-29_16-05-12 

«Прийшов власник і почав говорити, що ми повинні тут за всім дивитись, косити, прибирати. Я не став йому казати, що він бачив кого брав. Спочатку підвищили ціну, але коли він йшов, то сказав що до першого числа та "звалюйте". А ось недавно хазяйка дзвонить і каже: "Першого числа прийде бригада, і ви нам геть з цією собакою не потрібні"», - розповів Аркадій Сніткін.

Наразі волонтери допомогли перебратися родині у нове приміщення, але знов тимчасове, тому планують придбати для родини Аркадія Сніткіна власний будинок на Кіровоградщині. 

Як пояснюють волонтери, соціальне житло не зовсім підхоже, оскільки має бути інклюзивним, до того ж вівчарку Геру родина вважає членом сім'ї, тому потрібне житло, в якому зможе жити й собака. 

Допомогти волонтерам знайти та придбати будинок для родини Аркадія та їхньої собаки Гери можна за телефоном: 050 686 00 92, Катерина Дорош.

photo_1_2024-05-29_16-03-35