Ландшафтні заказники на території Компаніївської громади віднесли до природно-заповідного фонду

Перегляди: 69
Фото: Ігор Філіпенко, CBN

Під час засідання 23-ї сесії Кіровоградської обласної ради 8-го скликання депутати обласної ради підтримали проєкт рішення про оголошення кількох ділянок на території Компаніївської селищної ради такими, що належать до природно-заповідного фонду місцевого значення.

Зокрема, до природно-заповідного фонду місцевого значення віднесли території Компаніївської селищної територіальної громади Кропивницького району – ландшафтні заказники «Балка Гордієвська», «Балка Наглядівська», «Балка Петрівська», «Балка Шатравина».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також уточнять площу та визначать межі наступних природно-заповідних об'єктів на Кіровоградщині: «Чобіток», «Сальківське», «Балахівське», «Карпенків край», «Мюдівська балка», «Новопавлівська балка», «Велика балка», «Людвінська скелі», «Балка Репетуха».

Для цього внесуть зміни до рішень обласної ради, якими оголошувались території природно-заповідного фонду місцевого значення, у частині уточнення їх площ.

Рішення прийняли одноголосно, за нього проголосували усі 45 депутатів, які зареєструвалися на засіданні.